AFDA CAPE TOWN EXPERIMENTAL FESTIVAL SCHEDULE 2019

News, 06 June 2019



< back to all news
...

 

LIVE PERFORMANCE  SCHOOL

THEATRE WEEK

 

WEEKEND SHOWS 7TH - 9TH JUNE

 

Friday, 7th June 2019

 

Sunday, 9th June 2019

 

TIME

SHOW

VENUE

TIME

SHOW

VENUE

 

19:00 - 20:00

INSTRUMENTAL HEALTH

228 on Lower Main

11:00 - 12:00

INSTRUMENTAL HEALTH

228 on Lower Main

 

Music Performance

Music Performance

 

 

 

 

Saturday, 8th June 2019

14:00 - 15:00

STARS AND CALCULATIONS

 

TIME

SHOW

VENUE

 

19:00 - 20:00

INSTRUMENTAL HEALTH

228 on Lower Main

 

 

Music Performance

16:00 - 17:00

MACBETH

 

 

 

 

 

WEEK SHOWS 10TH - 14TH JUNE

 

Monday, 10th June 2019

 

Tuesday, 11th June 2019

 

TIME

SHOW

VENUE

TIME

SHOW

VENUE

 

18:00 - 19:00

MACBETH

228 on Lower Main

18:00 - 19:00

STARS AND CALCULATIONS

228 on Lower Main

 
 

 

 

 

20:00 - 21:00

STARS AND CALCULATIONS

20:00 - 21:00

MACBETH

 
 

 

 

 

Wednesday, 12th June 2019

Thursday, 13th June 2019

 

TIME

SHOW

VENUE

TIME

SHOW

VENUE

 

18:00 - 19:00

CRAVE

228 on Lower Main

18:00 - 19:00

ABEBI

228 on Lower Main

 
 

 

 

 

20:00 - 21:00

ABEBI

20:00 - 21:00

CRAVE

 
 

 

 

 

Friday, 14th June 2019

 

 

TIME

SHOW

VENUE

 

18:00 - 19:00

CRAVE

228 on Lower Main

 
 

 

 

20:00 - 21:00

ABEBI

 
 

 

 
               

 

FILM, TELEVISION  & BUSINESS INNOVATION AND TECHNOLOGY  SCHOOLS

Slot

Time

FILM AND TV SCREENING SCHEDULE

DURATION

RATING

 

FESTIVAL DAY 1 - Saturday 15 June  2019

 

 

 

1

12:20

Audience Enters

20 min

 

 

12:40

Head of Film Welcome

5 min

 

 

12:45

Trailer

30 sec

 

 

MUM, I NEED OIL FOR MY CAR

10 min

PG

 

12:55

Trailer

30 sec

 

 

3rd yr Traveling Film

10m

 

 

13:10

Audience Leaves

15 min

 

 

 

12:30

BIT PRESENTATION 1 & INTERACTIVE SCREENPLAY 1

50min

 

 

 

 

2

13:30

Audience Enters

15 min

 

 

13:45

Trailer

30 sec

 

 

JAN PAM POEN

10 min

PG

 

13:56

Trailer

30 sec

 

 

GREG

10 min

PG13

 

14:07

Audience Leaves

15min

 

 

 

 

ENTERTAINMENT BREAK

 
 
 

 

14:20

INTERASCTIVE SCREENPLAY 2

40 min

 

 

 

14:30

LIVE MUSIC/ DJ

1h

 

 

 

14:30

BIT PRESENTATION 2

40 min

 

 

 

 

3

15:30

Audience Enters

15 min

 

 

15:45

Trailer

30 sec

 

 

SYNC

10 min

PG13

 

15:56

Trailer

30 sec

 

 

3rd yr  Travelling Film

10 min

 

 

16:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

4

16:30

Audience Enters

15 min

 

 

16:45

Trailer

30 sec

 

 

LE FILM

10 min

PG

 

16:56

Trailer

30 sec

 

 

KIMBERLY

10 min

PG13

 

17:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

ENTERTAINMENT BREAK

 
 
 

 

17:20

INTERASCTIVE SCREENPLAY 3

40 min

 

 

 

17:30

LIVE MUSIC/ DJ

1h

 

 

 

17:30

BIT PRESENTATION 3

40 min

 

 

 

 

5

18:30

Audience Enters

10 min

 

 

18:40

Trailer

1 min

 

 

STATE OF THE NATION

15 min

PG13

 

18:56

Trailer

1 min

 

 

3rd yr  Travelling Television Production.

15 min

 

 

19:12

Audience Leaves

10 min

 

 

 

 

6

19:30

Audience Enters

15 min

 

 

19:45

Trailer

30 sec

 

 

AMORPHOUS

10 min

PG13

 

19:56

Trailer

30 sec

 

 

CLEANSING

10 min

PG13

 

20:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

END OF DAY 1

 

 

Slot

Time

FILM AND TV SCREENING SCHEDULE

DURATION

RATING

 

FESTIVAL DAY 2 - Sunday 16 June  2019

 

 

 

1

12:20

Audience Enters

10 min

 

 

12:30

Head of TV School Welcome

5 min

 

 

12:35

Trailer

1 min

 

 

IN JESUS NAME

15 min

PG13

 

12:51

Trailer

1 min

 

 

3rd yr  Travelling Television Production.

15 min

 

 

13:06

Audience Leaves

10 min

 

 

 

12:30

BIT PRESENTATION 1 & INTERACTIVE SCREENPLAY 4

50min

 

 

 

 

 

 

 

 

2

13:30

Audience Enters

15 min

 

 

13:45

Trailer

30 sec

 

 

HEEL

10 min

PG13

 

13:56

Trailer

30 sec

 

 

DREAMER

10 min

PG13

 

14:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

ENTERTAINMENT BREAK

 
 
 

 

14:20

INTERASCTIVE SCREENPLAY 5

40 min

 

 

 

14:30

LIVE MUSIC/ DJ

1h

 

 

 

14:30

BIT PRESENTATION 2

40 min

 

 

 

 

3

15:30

Audience Enters

15 min

 

 

15:45

Trailer

30 sec

 

 

IN-BETWEEN

10 min

PG13

 

15:56

Trailer

30 sec

 

 

3rd yr  Travelling Film

10 min

 

 

16:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

4

16:30

Audience Enters

15 min

 

 

16:45

Trailer

30 sec

 

 

CUSTOM FELONY

10 min

16

 

16:56

Trailer

30 sec

 

 

PSYCONAUT

10 min

16ND

 

17:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

ENTERTAINMENT BREAK

 
 
 

 

17:20

INTERASCTIVE SCREENPLAY 6

40 min

 

 

 

17:30

LIVE MUSIC/ DJ

1h

 

 

 

17:30

BIT PRESENTATION 3

40 min

 

 

 

 

5

18:30

Audience Enters

15 min

 

 

18:45

Trailer

30 sec

 

 

VORO

10 min

16N

 

18:56

Trailer

30 sec

 

 

3rd yr Traveling Film

10 min

 

 

19:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

6

19:30

Audience Enters

15 min

 

 

19:45

Trailer

30 sec

 

 

BARA

10 min

PG13

 

19:56

Trailer

30 sec

 

 

GULF

10 min

PG13

 

20:07

Audience Leaves

15 min

 

 

 

 

END OF DAY 2 & FESTIVAL

 

RELATED NEWS

19
Sep
News

Eleven AFDA student and alumni films showcasing at Jozi Film Festival 2019

AFDA is proud to announce that 11 AFDA student and alumni films will be screening at this years Jozi...

read more
18
Sep
Events

BCom Open Day and Workshop - AFDA Johannesburg 27 September

The AFDA Johannesburg School of Business Innovation and Technology is delighted to host a free BCom ...

read more
18
Sep
News

AFDA cinematographers scoop 13 of the 26 awards at SASC Visible Spectrum Awards

AFDA students and alumni cinematographers made a formidable impact at the South African Society of C...

read more
17
Sep
News

Reserve your spot: Mini-INPUT Johannesburg 24 & 25 October 2019 – AFDA Johannesburg

  The Mini-INPUT will be showcasing productions screened and discussed at the INPUT 2019 confe...

read more

STAY CONNECTED

Join a community of innovators and stay up to date with our latest newsletter.


REGISTRATION & ACCREDITATION

AFDA is registered as the South African School of Motion Picture Medium and Live Performance, and is a private higher education institution which offers higher certificate and degree programmes. It is registered with the Department of Higher Education and Training (DHET) as a private higher education institution under the the Higher Education Act, 1997. Registration certificate no. 2001/HE07/012. Our programmes are accredited and we participate productively in the ongoing reaccreditation and quality assurance processes of the Council on Higher Education (CHE) and the South African Qualifications Authority (SAQA) to ensure the quality of our programmes.
Disclaimer: AFDA reserves the rights to make changes or withdraw information or course offers without prior notice. Where possible, AFDA will endeavour to notify all persons and/or organisations affected as a result.